Ziggo-klanten in Twente moeten overstappen naar Caiway

Ziggo-klanten in Twente moeten overstappen naar CaiwayFoto:  ANP

Netwerkbeheerder Cogas biedt het analoge televisiepakket aan in de regio, maar voor digitale televisie en kabelinternet moet er voor Ziggo worden gekozen.  

Ziggo biedt alleen een kabelverbinding aan in Twente, maar Cogas is op zoek naar een partij die zowel glasvezel als kabel naast elkaar wil aanbieden, zo meldt een woordvoerder van de netwerkbeheerder tegen NU.nl. Caiway wil dat wel. 


Overstappen


Voor de Ziggo-klanten betekent dit dat ze verplicht moeten overstappen omdat Ziggo verdwijnt. Het abonnement wordt automatisch stopgezet, maar het nieuwe pakket bij Caiway moet wel door de klant zelf worden aangevraagd.

Kabelbedrijven hoeven in Nederland geen andere kabelaars toe te laten op hun netwerk, dat wel het geval is bij glasvezel. Momenteel kan op het Cogas-netwerk alleen nog worden gekozen uit Caiway-glasvezel, maar dat moet in de loop van 2015 worden uitgebreid.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>