TP-Link Archer C2

De nieuwe 802.11ac-standaard voor het draadloze thuisnetwerk is al weer enkele jaren op de markt. Tot voor kort was deze snelle nieuwe verbindingsmethode alleen voorbehouden aan dure high-end-routers. Daar komt zo langzamerhand verandering in.

802.11ac wordt betaalbaar

TP-Link heeft met de Archer C2 een model dat ruim onder de 100 euro zit. Daarvoor krijgt u uiteraard niet precies dezelfde technologie die bijvoorbeeld in de dure apparaten van ASUS, Linksys en Netgear zitten. Het is wel een dualband-router, met ondersteuning voor zowel de 2,4- als de 5 GHz-frequentieband. De prestaties die de router neerzet zijn behoorlijk goed, al is het wel duidelijk dat hij niet geschikt is voor extreem zware belasting, waarmee er met meerdere apparaten tegelijkertijd veel data over gepompt wordt. Voor een netwerk waarin dit niet gebeurt, is de Archer C2 prima geschikt. Het is alleen jammer dat er voor dit model nog geen app is waarmee de basisfuncties beheerd kunnen worden. De web-interface is niet in het Nederlands beschikbaar.

Lees ook: Dit sociale netwerk kost 7,000 euro lidmaatschap per jaar

Conclusie

Prima router voor een niet al te zwaar belast netwerk. Is dat wel het geval, dan kunt u het best iets hogerop gaan zoeken.

Adviesprijs: €70,–

Voor meer informatie: www.tp-link.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>