Laptop Fujitsu gebruikt handpalm voor controle identiteit

Foto:  Thinkstock

Handpalmscanner Palm Secure zit op de plek waar in laptops van Fujitsu vaak een vingerafdrukscanner zit.

Zo’n vingerafdrukscanner werkt pas wanneer gebruikers hun vinger eroverheen vegen. Bij Palm Secure is geen aanraking nodig, de scanner werkt al wanneer de handpalm erboven hangt.

Palm Secure scant het patroon van aders in de handpalm. Daarbij wordt volgens Fujitsu zou in 0,00008 procent van de gevallen onterecht toegang verleend.

In 0,01 procent van de gevallen wordt de eigenaar van de laptop onterecht geweigerd. Palm Secure werkt alleen wanneer er bloed door de aderen van de gebruiker stroomt.


Kleiner


Fujitsu ontwikkelt de technologie al een aantal jaar. In 2008 bracht het Japanse bedrijf al een muis met ingebouwde handpalmscanner op de markt.

Ook een losse versie van de scanner was al beschikbaar. Eerder dit jaar presenteerde Fujitsu een versie van Palm Secure die klein genoeg is om in laptops en tablets te bouwen.

De CELSIUS H730 is de eerste laptop van Fujitsu waar de scanner is ingebouwd. De 15,6 inch laptop voor de zakelijke markt is beschikbaar met Intel i5 en i7-processors en komt in december vanaf 1.599 euro op de markt.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>