Mozilla kondigt Chromecast-alternatief aan

Mozilla kondigt Chromecast-alternatief aanFoto:  Mozilla

De Matchstick wordt in eerste instantie via Kickstarter verkocht.

Mozilla heeft daar een streefbedrag van honderdduizend dollar, en verkoopt Matchsticks op Kickstarter vanaf 12 dollar. De streaming-stick komt uiteindelijk voor 25 dollar in de winkel, tien dollar goedkoper dan de concurrerende Chromecast.

Net als de Chromecast is de Matchstick een hdmi-stick die in de tv wordt gestoken. Met een smartphone, tablet of pc kunnen sites en video naar de Matchstick worden gestreamd.


Open


De Matchstick kan volgens Mozilla alles wat de Chromecast ook kan. Chromecast-apps zouden makkelijk overgezet kunnen worden. Bovendien is zowel Firefox OS als de hardware van de Matchstick open source.

Het is nog niet duidelijk welke diensten door Matchstick ondersteund gaan worden. Mozilla toont op zijn Kickstarter-afbeeldingen waarin onder onder meer Netflix, HBO Go, Youtube en Spotify als mogelijkheden worden genoemd.

Mozilla deelt de stick al uit aan ontwikkelaars. Consumenten die de Matchstick via Kickstarter bestellen krijgen de dongel naar verwachting in februari 2015 in huis. Het Kickstarter-project is nog niet van start gegaan. Ook Microsoft zou werken aan een Chromecast-alternatief.

Review: Goedkope Chromecast is mediaspeler vol potentie

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>