Yahoo stopt met Yahoo Directory

Vanaf 31 december 2014 is de Yahoo Directory-website niet meer te bezoeken. Yahoo stopt de dienst, die inmiddels al twintig jaar bestaat en de voorloper was van hedendaagse zoekmachines. Lees: Google.

Yahoo Directory is een startpagina waarop websites worden geplaatst, onderdverdeeld in categorieën met daaronder weer subcategorieën. Bij de lancering in 1994 was het een van de eerste manieren om websites te vinden die de onderwerpen bespraken waar je in geïnteresseerd was. Google bestond nog niet.

Toen Google wel lanceerde, was het snel afgelopen met de populariteit van Yahoo Directory. Links in de directory worden toegevoegd door mensen, en het is daardoor geen efficiënte manier meer om content te vinden op het internet.

Pensioen

Yahoo zelf is kortaf over het uit de laan sturen van de dienst waar het allemaal mee begon. In een blogpost stelt het bedrijf dat “het twintig jaar geleden is dat de directory mensen hielp het internet te ontdekken. We focussen ons nog steeds op het verbinden van gebruikers met de informatie die ze zoeken, maar we moeten onszelf ook doorontwikkelen. Daarom gaat Yahoo Directory met pensioen.”

Altavista

Vorig jaar trok Yahoo ook al de stekker uit Altavista, nog zo’n zoekmachine die niet opgewassen bleek tegen de opmars van Google. Ironisch genoeg is Yahoo Directory op het moment van schrijven onbereikbaar, ogenschijnlijk vanwege de media-aandacht over het stoppen ervan. De site is in geen jaren zo populair geweest.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>