Europa staat gebruik smartphone in vliegtuig toe

Europa staat gebruik smartphone in vliegtuig toeFoto:  NU.nl/Peter van Renen

Het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA) eist niet langer dat reizigers op draagbare elektronica de vliegtuigmodus inschakelen. De EASA vraagt wel van vliegmaatschappijen na te gaan of de signalen die de apparaten uitzenden de besturing van hun vliegtuigen niet verstoren. 


De dienst maakt het “in theorie” mogelijk dat “je kunt bellen van de vertrekhal tot in de lucht zoals je ook in de trein zou doen”, zei een EASA-woordvoerder. Reizigers van Europese maatschappijen hebben volgens hem daarmee meer bewegingsvrijheid dan van Amerikaanse.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>