Verwijderverzoeken Google vooral om eigen publicaties

Verwijderverzoeken Google vooral om eigen publicatiesFoto:  AFP

Dat meldt Reputation VIPeen bedrijf dat mensen via de dienst Forget.me helpt om verwijderverzoeken voor Google op te stellen, op basis van 15.000 aanvragen. 

Het Europees Hof besloot in mei dat zoekmachines resultaten die niet meer relevant of schadelijk zijn in sommige gevallen moeten verwijderen als de betreffende persoon daarom vraagt. Sindsdien ontvangt Google duizenden verzoeken van Europese gebruikers. 

Ruim een derde van de aanvragen die Reputation VIP ontvangt, is ingediend door mensen die berichten of foto’s van zichzelf uit de Google-zoekresultaten willen verwijderen. 

Aanvragers zouden met name berichten waar de auteur het niet meer mee eens is, socialenetwerkprofielen en foto’s willen verwijderen.


Verzoeken


Tot eind juli zijn er 91.000 verzoeken binnengekomen voor in totaal 328.000 url’s waarvan 21.000 Nederlandse url’s. In 31 procent van de gevallen weigert Google het verzoek.

Wat houdt het recht om vergeten te worden precies in?

Hoeveel verzoeken komen er uit welke landen?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>