Intel hoopt met Chinese investering op succes op smartphonemarkt

Intel hoopt met Chinese investering op succes op smartphonemarktFoto:  ANP

De chipmaker die vooral bekend is van zijn processors in pc’s kondigde de samenwerking met Tsinghua Unigroup vrijdagochtend aan.

Intel koopt voor 9 miljard yuan (1,15 miljard euro) een aandeel van ongeveer 20 procent in het Chinese bedrijf. Dit betekent dat Intel gaat samenwerken met Spreadtrum en RDA die beiden onder de vleugels van Tsinghua vallen.

Door de samenwerking hoopt Intel zijn chips in meer smartphones te krijgen. In eerste instantie zullen de processors die ontwikkeld worden onder de naam van Intel op China gericht zijn, maar Intel geeft aan smartphones met de nieuwe chips ook in andere landen te willen verkopen.


Volume


“China is nu de grootste consumptiemarkt voor smartphones en heeft het hoogste aantal internetgebruikers ter wereld”, stelt Brian Krzanich, ceo van Intel.

Zijn bedrijf heeft een marktaandeel van zo’n 80 procent wat betreft pc-chips, maar doet op de smartphonemarkt nog niet echt mee. Door zich te richten op China kan snel een groter volume worden bereikt. 

De investering zal volgens de bedrijven begin 2015 worden afgerond.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>