Settopbox Playstation TV vanaf 14 november verkrijgbaar

Settopbox Playstation TV vanaf 14 november verkrijgbaarFoto:  Sony

Dit bevestigde Sony maandag. Playstation TV kan direct op een televisie aangesloten worden en heeft daarmee veel weg van een settopbox, maar dan een die vooral gericht is op games.

Op het apparaat kunnen maximaal twee Playstation 4- of Playstation 3-controllers worden aangesloten en zijn Playstation Vita-, Playstation Portable- en Playstation 1-games te spelen. 

De settopbox speelt zowel digitale als fysieke Vita-titels af, PSP- en PS1-titels kunnen enkel worden gedownload. Niet alle games zijn echter compatibel.

Sony heeft op zijn Playstation-blog een lijst gepubliceerd met alle spellen die via Playstation TV afgespeeld kunnen worden.


PS4-games streamen


Verder kunnen gebruikers via Playstation TV PS4-games streamen naar een andere televisie dan waarop de spelcomputer is aangesloten. Dit werkt enkel lokaal en vereist dus wel dat zij een PS4 in hun bezit hebben.

Hoewel Playstation TV vooral gericht is op games, kan het apparaat ook andere media afspelen die Sony aanbiedt. Sony is bovendien in gesprek met partners over het lanceren van een online tv-dienst.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>