‘KPN en T-Mobile gaan databundel houdbaar maken’

'KPN en T-Mobile gaan databundel houdbaar maken'Foto:  Bloomberg

Minister Henk Kamp van Economische Zaken schrijft in een brief (pdf) aan de Tweede Kamer dat de twee providers hebben toegezegd met een oplossing te komen voor het vervallen van databundels, na een oproep van de minister.

Hoe deze maatregelen er precies uit zullen zien is onduidelijk, maar zowel T-Mobile als KPN zouden uiterlijk in de eerste helft van 2015 wijzigingen doorvoeren.

Vodafone introduceerde eerder dit jaar al één abonnement waarbij de databundel kan worden doorgeschoven naar een volgende maand. Bij de meeste abonnementen van de provider is dat niet het geval.

Kamp prijst providers in zijn brief voor het aanbieden van ‘à la carte’-abonnementen, waarbij klanten nauwkeurig kunnen bepalen hoeveel minuten, sms’jes en MB’s ze willen afnemen. Ook is het steeds vaker mogelijk om maandelijks aanpassingen aan de bundel te maken.

Deze initiatieven tonen volgens Kamp “volop beweging” in de telecommarkt. “Derhalve zie ik geen aanleiding om wettelijke maatregelen te treffen”, aldus de minister.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>