‘App kan stress en depressie herkennen’

'App kan stress en depressie herkennen'Foto:  Thinkstock

De app, genaamd Studentlife, is ontwikkeld door onderzoekers van Dartmouth College, een particuliere universiteit in de Verenigde Staten. 

Studentlife gebruikt de smartphonesensoren voor het bijhouden van bewegingen en de locatie, maar registreert ook het aantal sms’jes en telefoongesprekken. Daarnaast activeert de app regelmatig de microfoon waarmee een gesprek kan worden herkend, zo meldt Technology Review.

De algoritmes van Studentlife verwerken de informatie over fysieke activiteit, communicatiepatronen, slaappatronen, het bezoeken van locaties en gesprekken die de studenten zonder gebruik van hun smartphone hebben.


Veranderingen


De studenten lieten Studentlife tien weken draaien op hun smartphone. Veel veranderingen binnen deze patronen en bezigheden correleren met veranderingen van de gemoedstoestand, zo blijkt uit de ingevulde vragenlijsten van studenten. De app was met name in staat om stress, depressie en eenzaamheid te herkennen.

Dartmouth College gaat het onderzoek rondom Studentlife uitbreiden, waaronder het waarschuwen van app-gebruikers voor veranderingen in hun gemoedstoestand.

“Dat kan heel simpel zijn, zoals aanraden dat ze een gesprek moeten voeren. Of dat ze, statistisch gezien, betere cijfers halen als ze maar drie keer per week naar een feestje gaan”, aldus Andrew Campbell, professor bij Dartmouth College.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>