Geen maandelijkse kosten voor Facebook

Facebook gaat diens gebruikers geen maandelijkse kosten opdringen. De satirische website National Report schreef dat het sociale netwerk drie dollar per maand in rekening zou brengen vanaf november, maar dat is niet waar.

Facebook-baas Mark Zuckerberg zou op een persevenement gezegd hebben dat de kosten nodig zijn om de het sociale netwerk draaiende te houden, maar ook dat citaat blijkt nu verzonnenVerschillende media pakten het bericht toch op, waarna er op sociale media onduidelijkheid ontstond over de echtheid ervan.

Inmiddels is Facebook van plan satirische nieuwsberichten van sites als National Report en The Onion te voorzien van een duidelijke tag, zodat voor gebruikers goed te zien is wanneer nieuws nep is. In Nederland is De Speld een populair voorbeeld van een dergelijke website.

Geloof niet alles wat je leest

National Report liet eerder weten niet per se grappig uit de hoek te willen komen met diens neppe berichtgeving. Wel heeft de site als doelstelling mensen aan te sporen niet alles wat ze lezen op internet direct te geloven. 

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>