Google Glass-rivaal Sony begin 2015 naar ontwikkelaars

Google Glass-rivaal Sony begin 2015 naar ontwikkelaarsFoto:  Sony


 Bekijk video

De ontwikkelaarskit waarmee zij apps voor de bril kunnen ontwerpen verschijnt vrijdag, meldt het bedrijf.

De slimme bril heeft in tegenstelling tot Google Glass twee brillenglazen, die het apparaat iets meer doen lijken op een normale bril. Het apparaat heeft allerlei sensoren aan boord die de handelingen van de gebruiker in de gaten houden.

Zo is er een camera, versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, helderheidssensor en microfoon aanwezig. Voor de ogen van de gebruiker wordt contextueel relevante informatie gepresenteerd, onder meer op basis van locatie.

In tegenstelling tot Google Glass heeft de SmartEyeglass van Sony geen kleurenscherm maar een monochroom display dat tekst en foto’s in groentinten toont. Volgens Sony verbruikt dit scherm relatief weinig energie, ook al is hij wel zeer helder.

Net als Google Glass wordt het apparaat gekoppeld aan een Android-smartphone en is het onder meer mogelijk om een route te bekijken of om informatie op te zoeken. De SmartEyeglass heeft echter een losse accu die via een snoer aan de bril is gekoppeld. Deze accu kan ergens op het lichaam worden gedragen en dient ook als aanrakingssensor om de bril te besturen.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

Bekijk een video van de SmartEyeglass:


This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>