Intel’s ‘fruitschaal’ voor opladen gadgets eind 2014 beschikbaar

Intel's 'fruitschaal' voor opladen gadgets eind 2014 beschikbaarFoto:  Intel

Dat heeft ceo Brian Krzanich beloofd tijdens een toespraak op een conferentie in New York, zo melden Amerikaanse media.

Krzanich toonde de oplaadkom in januari al tijdens gadgetbeurs CES met tal van andere concepten en volgens de ceo was de kom het product waar de meeste mensen in geïnteresseerd waren. “Ik krijg constant de vraag wanneer het beschikbaar zal zijn.”

De Intel-ceo belooft nu dat de Smart Charging Bowl voor de feestdagen in de winkels zal liggen, maar in welke landen en voor welke prijs wilde hij niet zeggen.


Idee


Volgens Krzanich ontstond het idee voor de oplaadkom toen een aantal Intel-medewerkers hun frustratie uitten over het feit dat elk product dat ze maakten een ingang moest hebben voor de oplader.

Een vrouwelijke Intel-medewerker vertelde volgens Cnet dat ze aan het eind van de dag haar sieraden in een kom gooide. Het team besloot vervolgens bij een filiaal van winkelketen Walmart chipsschalen te kopen en die om te bouwen tot oplader. “Tot onze verrassing werkte het ook echt”, aldus Krzanich tijdens zijn toespraak.

De kom zal veel draden overbodig maken, een streven dat Intel al langer heeft. Onlangs zette het de eerste stap naar een draadloos bureau door een bijzonder dockingstation te introduceren waarmee laptops draadloos kunnen verbinden met monitoren en randapparatuur.

Waarom moeten we onze smartphones nog steeds zo vaak opladen?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>