‘Chinezen hackten negen keer Pentagon’

'Chinezen hackten negen keer Pentagon'Foto:  Thinkstock

Dat heeft een onderzoekscommissie van de Amerikaanse senaat woensdag gezegd. In totaal zouden er sinds 2012 bijna vijftig inbraken in systemen zijn gepleegd.

Het onderzoek van de senaatscommissie voor de krijgsmacht heeft een jaar geduurd. De bedrijven die gehackt zijn werkten voor de US Transportation Command (Transcom).

De Chinese aanvallen worden omschreven als zeer geavanceerd. Er zouden e-mails, documenten, gebruikersprofielen en computercodes gestolen zijn. De gekraakte systemen werden gebruikt op een burgerschip dat door Transcom werd ingezet en bij een luchtvaartmaatschappij waar de Amerikaanse krijgsmacht gebruik van maakte.

Volgens het rapport van de onderzoekscommissie hebben de bedrijven in het algemeen de hacks niet gemeld bij het Pentagon. Daar zijn ze contractueel wel toe verplicht.

Drie dingen die nodig zijn om cybercrime te bestrijden

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>