Airbus patenteert virtual reality-helm voor tijdens vluchten

Airbus patenteert virtual reality-helm voor tijdens vluchtenFoto:  Airbus

De technologie zou passagiers onderdompelen in een “zintuiglijke isolatie”, zo staat te lezen in het patent, dat werd gevonden door Business Insider.

In zijn patent stelt Airbus dat vliegtuigmaatschappijen nu al allerlei manieren hebben om verveling en stress in het vliegtuig aan te pakken, zoals toegang tot films, games en maaltijden.

Toch is dat in sommige gevallen niet genoeg, dus zou het volgens Airbus beter zijn als passagiers meer worden geïsoleerd. “Deze isolatie staat de passagier toe om meer te hebben aan de afleidingen die worden aangeboden.”


Werking


Het patent treedt niet in detail over de werking van het apparaat, maar geeft wel enkele suggesties voor mogelijke toepassingen. Zo zou de helm, die in de hoofdsteun van de stoel zit verwerkt, een scherm kunnen bevatten waar films op kunnen worden getoond. 

Als de helm net als de virtual reality-helmen Oculus Rift en Gear VR een apart beeld toont aan elk oog, kan dit het mogelijk maken om films in 3d te tonen.

Verder zouden er oordopjes in zitten die muziek kunnen afspelen, en zou het mogelijk kunnen zijn om te typen op een virtueel toetsenbord, dat wordt getoond op het tafeltje in de stoel voor de gebruiker. Er zou lucht direct in de helm worden gepompt om te zorgen dat passagiers voldoende frisse lucht krijgen.

Het is onwaarschijnlijk dat Airbus daadwerkelijk al plannen heeft om de technologie te ontwikkelen. Eerder dit jaar vroeg Airbus ook al een patent aan op vliegtuigstoelen waarop de passagier min of meer rechtop zou leunen. Na enige ophef over dat voorstel liet Airbus weten dat veel van zijn gepatenteerde ontwerpen nooit daadwerkelijk worden geproduceerd.

Lees onze eerste indruk van de Oculus Rift en Gear VR

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>