Foxconn-medewerker opgepakt voor lekken iPhone 6

Foxconn-medewerker opgepakt voor lekken iPhone 6Foto:  AFP

Dat schrijft de Wall Street Journal.

Een medewerker van een fabriek van Foxconn bevestigt de arrestatie na berichtgeving in Chinese media.

De 40-jarige man met de achternaam Qiao zou in totaal zes behuizingen van de iPhone 6 hebben gestolen en doorverkocht. Het onderzoek loopt momenteel nog.

De man zag naar verluidt een advertentie hangen waarop forse bedragen voor Apple-onderdelen werden geboden. Qiao belde het telefoonnummer en sprak een prijs af van 1.000 yuan (125 euro) per onderdeel.


725 euro


Hij slaagde er vervolgens in juli al in een omhulsel van de iPhone 6 te ontvreemden en de veiligheidscontrole te omzeilen door tijdens grote drukte de fabriek te verlaten. Toen hij 125 euro betaald kreeg, besloot de man nog eens vijf behuizingen mee te nemen. Qiao verdiende zo 725 euro.

Apple en Foxconn wilden tegen de Wall Street Journal niet op de berichtgeving reageren. Wat voor straf de man boven het hoofd hangt is onduidelijk.

Maanden voor de lancering van de iPhone 6 begin september lekten al foto’s uit die uiteindelijk een goed beeld bleken te geven van de uiteindelijke smartphone. Een deel van de gelekte foto’s waren afkomstig uit Chinese fabrieken.

De diefstal bij Foxconn werd al in augustus ontdekt. De man zou op 4 september opgepakt zijn.

Hoe verhoudt de iPhone 6 zich tot andere smartphones?

Bekijk onze eerste indruk van de grotere iPhones

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>