Omstreden Pieten-app weer verdwenen uit App Store

“Apple heeft de app om onverklaarbare redenen weer weggehaald”, vertelt The Content Farm tegen Apple-site iCulture. Volgens het bedrijf is Apple nog steeds van mening dat de applicatie, waarmee kinderen foto’s van zichzelf met Sint en Piet kunnen maken, nog steeds aanstootgevend. The Content Farm heeft in een weerwoord aan Apple laten weten dat er veel meer soortgelijke applicaties in de Store verkrijgbaar zijn. “Als ze de app opnieuw afkeuren, laten we het hierbij. Dan is Sint Cam alleen een app voor Android.”


Het weigeren van de Sinterklaas-applicatie, onderdeel van het programma De Club van Sinterklaas, zorgde in Nederland voor veel ophef. Maker The Content Farm startte daarom met een Piet-loze versie van de applicatie, maar inmiddels is de applicatie toch goedgekeurd. Het is niet bekend waarom, maar waarschijnlijk speelde het kritiek op Apple een rol.


Met de applicatie Sint Cam kunnen gebruikers een foto maken met Sinterklaas en Zwarte Piet op de voorgrond. De app geeft gebruikers een aantal kaders om uit te kiezen, die verschijnen op de voorgrond van een gemaakte foto. In eerste instantie verschijnt alleen Sinterklaas als optie, maar met de bovenste menubalk zijn ook kaders met Zwarte Pieten te kiezen.


Het is onduidelijk waarom de Pieten in de eerder verschenen versie van de app voor problemen zorgden. Er zijn veel meer applicaties in de App Store te vinden waarin Zwarte Piet de hoofdrol speelt. In een oudere applicatie van De Club van Sinterklaas moeten spelers cadeautjes in de schoorsteen gooien op punten te verzamelen. De applicatie kreeg onlangs nog een update. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>