Bedrijven in beroep tegen afwijzen schikking personeelsafspraken

Bedrijven in beroep tegen afwijzen schikking personeelsafsprakenFoto:  Getty Images

De vier techgiganten hebben het gerechtshof in Californië nu verzocht een stokje te steken voor het afwijzen van een schikkingsbedrag. Dat meldt Reuters. De bedrijven moeten samen geld betalen aan een groep gedupeerde werknemers.

Die werknemers klaagden de bedrijven gezamenlijk aan wegens het maken van personeelsafspraken. Door die afspraken namen de bedrijven elkaars personeel niet in dienst, waardoor dat personeel kansen misliep.


Onredelijk laag


Rechter Lucy Koh wees begin augustus een schikking van 325 miljoen dollar af. Koh noemde het bedrag toen onredelijk laag en eiste een verhoging van minstens 50 miljoen dollar.

Volgens de techgiganten heeft Koh een “overduidelijke juridische fout” gemaakt. De rechter heeft zich volgens de techgiganten laten beïnvloeden door de aanklagers, zo’n 64.000 oud-werknemers van de gedaagde bedrijven. Op basis van die klacht moet het gerechtshof de uitspraak van Koh volgens de bedrijven verwerpen.

In dezelfde rechtszaak werden ook filmbedrijven Intuit, LucasFilm en Pixar door oud-werknemers aangeklaagd. Die bedrijven zijn al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding, Koh gebruikt dat bedrag nu als maatstaf.

Lees alles over de rechtszaak rond personeelsafspraken

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>