50,000 huishoudens kunnen 112 niet bereiken door slechte dekking

Ruim 50,000 woningen in Nederland kunnen het alarmnummer 112 niet bellen, omdat het bereik te slecht is. Dat bevestigt KPN naar aanleiding van berichten van persbureau De Persdienst. Volgens de provider komen de problemen niet alleen op het platteland, maar ook in de Randstad.

112 is via de vaste lijn altijd bereikbaar, benadrukt een woordvoerder, maar mobiele aansluitingen hebben nog steeds op veel plekken moeite de alarmdienst te bereiken.

Ongelukken


Volgens de provider heeft ongeveer 1% van het Nederlandse grondgebied geen mobiele dekking, en daardoor kunnen problemen ontstaan. Zo zijn er meerdere voorbeelden bekend van ongelukken waarbij 112 niet te bereiken was omdat het gebied een slechte dekking had.

“Onmogelijk”


Het is volgens KPN praktisch onmogelijk om overal in het land een goede mobiele dekking te garanderen. Het duurt erg lang voordat de provider een zendmast kan plaatsen. Daardoor hebben zelfs bepaalde gebieden in Amsterdam geen dekking.Het ministerie van Economische Zaken is momenteel bezig met een onderzoek naar de bereikbaarheid van het landelijke alarmnummer. Dat onderzoek wordt later dit jaar gepresenteerd.

Gebruik vaste lijn


KPN is verplicht om overal een landelijke dekking te bieden om 112 te bereiken, maar dat hoeft niet perse mobiel te zijn. Zowel de provider als de overheid adviseert mensen die in een gebied met slechte dekking wonen dan ook om in ieder geval een vaste telefoonaansluiting te nemen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>