Wetenschappers kunnen emotie achterhalen door typgedrag

Onderzoekers kunnen aan het typgedrag van iemand zien hoe die persoon zich op dat moment voelt. Uit het gepubliceerde onderzoek blijkt dat het programma het bijna altijd goed heeft.

De wetenschappers ontwikkelden een algoritme dat keek naar zaken als typsnelheid, ritme en het gebruik van de backspace. Op basis daarvan kon het kijken naar hoe een persoon zich op dat moment voelde.

Boos/blij

Het onderzoek stelt dat het programma het in 80% van de gevallen bij het juiste eind had. Bij een blij gevoel kon het programma dat zelfs in 87% van de gevallen raden.

Nooit zo succesvol


Er zijn al veel onderzoeken geweest naar emoties onder typgedrag, maar nog nooit was een algoritme zo succesvol. Binnenkort willen de onderzoekers het programma samenvoegen met bijvoorbeeld chatprogramma’s, om te zien of het gedrag in chats anders is dan bij ‘gewoon’ schrijven. Ook voor emails of sociale netwerken als Facebook kan een dergelijk programma handig zijn.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>