Bittorrent introduceert ‘NSA-veilige’ chat- en beldienst

Bittorrent introduceert 'NSA-veilige' chat- en beldienstFoto:  Bittorrent

Bleep, dat in oktober 2013 werd aangekondigd als Bittorrent Chat, is vooralsnog alleen op uitnodiging beschikbaar als alpha-versie. 

De nieuwe dienst maakt gebruik van bittorrent-technologie om gebruikers direct met elkaar te laten communiceren, zonder de tussenkomst van een server. 

Ook Bittorrent laat gebruikers op eenzelfde manier met elkaar verbinden door gebruikers direct te laten downloaden van en uploaden naar anderen.

Bleep kan worden gebruikt voor het versturen van tekstberichten en internetbellen. De software is beschikbaar voor Windows 7 en 8 en Bittorrent meldt dat ondersteuning voor andere platformen spoedig volgt. 


Veilig


“Dit is een kans voor ons om een veilig product te ontwikkelen dat breed kan worden ingezet. Zo kunnen journalisten de software gebruiken om hun bronnen te beschermen, maar Bleep is geschikt voor iedereen die wil communiceren zonder te worden afgeluisterd”, aldus Bittorrent.

In 2013 lanceerde het bedrijf ook Bittorrent Sync, een synchronisatiedienst vergelijkbaar met Dropbox maar ook in dit geval wordt er geen gebruikgemaakt van centrale servers.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>