Muziek Google Play Music kan via omweg gedownload worden

Foto:  Google

Dat meldt Tweakers.

De website werd getipt en verifieerde de mogelijkheid om nummers te downloaden vervolgens zelf. Om nummers te downloaden moet het netwerkverkeer tussen de Android- of iOS-app van Play Music geanalyseerd worden. Uit die analyse komen url’s naar voren, waarmee nummers eenvoudig gedownload kunnen worden.

De nummers zijn niet beschermd middels enige vorm van drm (digital rights management). De url’s zijn overigens maar tijdelijk houdbaar, dus de gebruiker zal wel enige moeite moeten doen om grote hoeveelheden nummers te downloaden. Ook is een All Acces-abonnement vereist.

In mei werd Spotify in een slecht daglicht gesteld door een chrome-extensie waarmee muziek eenvoudig via Spotify gedownload kon worden. Spotify reageerde echter snel en dichtte het lek binnen een dag.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>