Universiteit ontwikkelt slim gereedschap

Foto:  MIT

De onderzoekers wilden een gereedschap maken waarmee geautomatiseerd voorwerpen gemaakt kunnen worden, zonder dat elk voorwerp een exacte kopie wordt, zoals robots dat in fabrieken doen.

Om dat voor elkaar te krijgen, werd er een soort van dremel ontworpen met onder andere een sensor erop, waardoor een computer weet waar de dremel is. Door een 3d-model in te voeren, kan de dremel vervolgens feedback geven aan de gebruiker, of ‘uitgaan’, wanneer de gebruiker een fout maakt.

Het team geeft tekst en uitleg in een video. Het is denkbaar dat een mes met een sensor uitgerust kan worden om te voorkomen dat iemand bijvoorbeeld zichzelf verwondt. Maar ook een chirurg zou er baat bij kunnen hebben.

Behalve de dremel werkte het team ook aan een printerkop, die met de hand verplaatst moet worden. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om complexe 3d-objecten van inkt te voorzien.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>