Nvidia kondigt nieuwe Shield gamingtablet aan

Nvidia kondigt nieuwe Shield gamingtablet aanFoto:  Nvidia

De nieuwe Shield Tablet loopt op Nvidia’s eigen Tegra K1-chip. Die zou voor sterke prestaties bij het spelen van games moeten zorgen.

De Android-tablet heeft een 8 inch scherm met resolutie van 1920 bij 1200 pixels, waar de eerste versie een 720p-scherm van 5 inch had. Dankzij de Tegra K1 is de Shield in staat beelden met ultra hd-resolutie te verwerken.


Controller


Daar zal op het full hd-scherm van de tablet zelf niets van te merken zijn, bij verbinding met een tv wel. Met een los verkrijgbaar mini-hdmi-snoertje kunnen gebruikers de tablet op een tv aansluiten.

Vervolgens kunnen games rechtstreeks vanaf de Shield worden gespeeld, of games die draaien op een draadloos verbonden pc met een Nvidia Geforce GTX 600-videokaart of hoger.

Die games worden bestuurd met de los verkrijgbare Nvidia Shield-controller. In tegenstelling tot de eerste Shield wordt de 8 inch tablet niet op die controller bevestigd. In plaats daarvan kan de tablet met een hoesje rechtop worden gezet.


Twitch


De controller wordt verbonden via wifi direct, dat hogere snelheid en betrouwbaardere verbinding belooft dan het bluetooth dat normaal gesproken voor controllers wordt gebruikt. Bij de Shield Tablet wordt een stylus geleverd.

De tablet heeft speakers aan de voorkant en 5 megapixelcamera’s voor en achter. Er zijn versies met wifi en 4G, en opslag van 16 of 32 gb, uitbreidbaar met micro SD.

De Shield Tablet is bovendien het eerste draagbare gaming-apparaat dat beelden naar Twitch kan streamen. Er zijn nu twaalf games die speciaal zijn aangepast op de Tegra K1-chip van de Shield, waaronder Valve-games Portal en Half Life 2.

De Nvidia Shield heeft een adviesprijs van 299 dollar, de controller kost 59 dollar.

Bekijk foto’s en een video van de nieuwe Shield

Lees onze hands-on van de eerste Nvidia Shield

Wat is ultra hd en wat heb je eraan?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>