‘Apple komt dit jaar met dunnere iPad Air Mini’

'Apple komt dit jaar met dunnere iPad Air Mini'Foto:  AFP/Bloomberg

Dat meldt United Daily News op basis van anonieme bronnen. De krant heeft over het algemeen goede bronnen bij producenten in China.

De nieuwe iPad Mini zou 30 procent dunner worden dan het huidige model, dat met 7,5 millimeter net zo dik is als de iPad Air. Mocht het kloppen, zou de nieuwe iPad Mini rond de 5,5 millimeter dik worden.

Volgens de anonieme bronnen krijgt de nieuwe tablet van Apple mogelijk de nieuwe naam iPad Air Mini. De tablet zal naar verluidt draaien op de A8-processor, de opvolger van de 64-bit A7-chips waar de nieuwste generatie iPads en de iPhone 5S op draaien.

Volgens United Daily News zal die processor door chipfabrikant TSMC worden gemaakt. Tot nu toe was Samsung de belangrijkste producten van Apple-chips.


Grotere iPad


De grotere 12,9 inch iPad waar Apple volgens geruchten aan werkt komt volgens de bronnen van United Daily News pas in 2015 op de markt. Andere geruchten wezen eerder op een lancering rond het derde en vierde kwartaal van dit jaar, traditiegetrouw het verschijnmoment van nieuwe iPads.

Het aantal verkochte iPads is volgens marktonderzoeker David Hsieh dit jaar waarschijnlijk ongeveer even hoog als vorig jaar. Hij wijt dat aan het grote aantal merkloze tablets en een toenemend aantal Samsung-tablets. 

Naast een nieuwe iPad Mini wordt ook nog een iPad Air 2 verwacht. De nieuwe iPads zullen gaan draaien op iOS 8, een nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple.

Overzicht: Gelekte beelden en details van drie nieuwe iPads

Preview: iOS 8 handiger en minder gesloten

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>