‘Apple rekent op recordverkoop voor iPhone 6′

'Apple rekent op recordverkoop voor iPhone 6'Foto:  9to5Mac

Dat bericht the Wall Street Journal dinsdag. De Amerikaanse zakenkrant beschikt over zeer goede bronnen binnen en rond Apple.

Volgens de anonieme bronnen heeft Apple bij leveranciers zeventig tot tachtig miljoen iPhone 6-exemplaren besteld. De nieuwe iPhone komt naar verluidt in een 4,7 en 5,5 inch-versie uit. Hoeveel exemplaren van welk formaat zijn besteld, is niet duidelijk.

Apple rekent op een recordverkoop omdat de grotere schermen naar verwachting klanten van Samsung en andere fabrikanten zullen trekken, aldus de bronnen.


Recordverkoop


Vorig jaar bestelde Apple bij de lancering van de iPhone 5S en 5C nog vijftig tot zestig miljoen exemplaren. De maximaal tachtig miljoen iPhone 6-toestellen moeten voor 30 december geproduceerd zijn.

De recordverkoop per kwartaal staat nu op 51 miljoen iPhones in het vierde kwartaal van 2013. Als Apple bijna alle bestelde iPhones weet te verkopen, gaat het daar dus ruim overheen.

De verwachting is dat Apple de iPhone 6 in de tweede helft van september presenteert en dat het toestel eind september in de eerste landen in de winkels ligt.


Productieproblemen


De bronnen van the Wall Street Journal bevestigen nogmaals dat er wel productieproblemen zijn met de grotere iPhone 6 van 5,5 inch. Omdat Apple het scherm dunner wil maken zijn twee lagen samengevoegd. Die technologie geeft voor de productie van 5,5 inch-schermen naar verluidt problemen.

Bovendien moet de 5,5 inch-versie worden uitgerust met saffierglas dat veel sterker en krasbestendiger is. Ook dat zou voor productieproblemen zorgen.

Om toch een redelijke voorraad op te bouwen heeft Apple de leveranciers gevraagd genoeg onderdelen te produceren voor 120 miljoen exemplaren. Een soortgelijke tactiek werd vorig jaar gehanteerd.

Zo gaat de iPhone 6 eruit zien

Video: Samsung valt iPhone 6 alvast aan in reclame

Wat is saffier en wat zijn de voor- en nadelen?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>