Miljardair Richard Branson steunt bitcoin

Foto:  ANP

“Virgin Galactic is een bedrijf dat in de toekomst kijkt”, schrijft Branson op het blog van zijn bedrijf.

“Bitcoin trekt de laatste tijd de aandacht van bedrijven die de toekomst in kijken. Hoog tijd dat dat klanten van Virgin Galactic kunnen betalen met bitcoins.” Branson zegt zelf ook in bitcoins te hebben belegd.

Virgin Galactic biedt ruimtereizen aan particulieren aan. Mensen kunnen na een training in een speciaal ontworpen vliegtuig een suborbitale ruimtevlucht maken. Een ticket kost tweehonderdduizend dollar per persoon, of zo’n 250 bitcoins.


Bitcoin


Bitcoin is een virtuele valuta die de laatste tijd steeds meer in het nieuws is. De munt is niet gereguleerd en de wisselkoers met traditionele valuta wisselt enorm.

Op steeds meer plekken is het mogelijk om met bitcoins te betalen. Zo noemde de VS de bitcoin eerder deze week een legitiem betaalmiddel.

In Nederland accepteert bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl de virtuele valuta, ook in verschillende Nederlandse cafés is het mogelijk om met bitcoins te betalen.

Hoe is de bitcoin ontstaan en wat kun je ermee?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>