Twitter-advertenties gekoppeld aan tv-programma

Foto:  AFP

Bedrijven kunnen nu ook zonder reclame te maken op tv hun merk onder de aandacht brengen op Twitter.

Voorheen was het voor merken en bedrijven alleen mogelijk hun product of dienst extra onder de aandacht te brengen als er al een tv-reclame was uitgezonden.

De insteek was dat een consument die over een bepaald programma twitterde ook een bepaalde reclame zou zien waarna een advertentie van hetzelfde merk nogmaals in de tijdlijn op zou duiken zodat het product of merk beter bij de consument blijft hangen.

Nu kunnen alle bedrijven en merken advertenties sturen naar consumenten die over een specifiek programma Twitteren om zo die doelgroep te bereiken. Reclames kunnen dan inhoudelijk gekoppeld zijn aan tv-programma’s.


Kosten


De nieuwe mogelijkheid wordt per direct gelanceerd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waar diverse bedrijven de functionaliteit de afgelopen maanden al hebben getest. 

Binnen enkele weken komen de Twitteradvertenties gekoppeld aan tv-programma’s ook naar Brazilië, Canada, Frankrijk en Spanje. De maanden daarna wordt het aanbod wereldwijd uitgerold.

Volgens Twitter besparen de merken kosten als ze tv- en Twitterreclame gezamenlijk inzetten. Bovendien zorgen zogeheten Promoted Tweets volgens het bedrijf voor meer directe verkopen en een betere merkbeleving. 

Een Nederlandse startup maakte deze week nog bekend tv-reclames te gaan koppelen aan advertenties in applicaties zoals Twitter, Facebook en de apps van Nederlandse media.

Bekijk het plan van Mediasynced

Twitter brengt de aan tv gekoppelde reclames ook naar Nederland

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>