LG belooft oprolbare oled-tv van 60 inch in 2017

LG belooft oprolbare oled-tv van 60 inch in 2017Foto:  LG

Het 18 inch-scherm heeft een resolutie van 1200 bij 810 pixels. De beeldkwaliteit wordt niet beïnvloed door het oprollen van het scherm, meldt LG donderdag.

Tegelijk toonde het bedrijf een transparant scherm van 18 inch. Als hier geen beeld op wordt getoond, is het mogelijk om door het display heen te kijken. Het nieuwe scherm laat 30 procent van het licht door, drie keer zo veel als eerdere transparante schermen. Dat zorgt volgens LG voor minder wazige beelden.

De komende jaren gaat LG de technieken verbeteren en mogelijk maken op grotere schermen. “We hebben vertrouwen dat we in 2017 met succes een flexibel en transparant oled-scherm van meer dan 60 inch met ultra hd-kwaliteit ontwikkelen”, aldus hoofd onderzoek In-Byung Kang van LG.

Een groot transparant model moet in dat jaar 40 procent van het licht kunnen doorlaten als het scherm niet is geactiveerd. 

LG was in februari het eerste bedrijf dat al een smartphone met een gebogen en licht flexibel display op de markt bracht. Qua beeldkwaliteit wist dat scherm nog niet erg te imponeren.

Review: LG G Flex met gebogen scherm en zelfhelende achterkant

Ultra hd en oled: Wat heb je er aan?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>