Sony-patent wijst op trillende slimme pruik met laser

Foto:  Thinkstock

Dat meldt Engadget, die de patentaanvraag bij het US Patent & Trademark Office heeft opgemerkt. De ‘smartwig’ van Sony kan volgens de patentaanvraag van paardenhaar, menselijk haar, wol, veren, yakhaar of elke vorm van synthetisch materiaal worden gemaakt.

De smartwig verbindt met een secundair apparaat, zoals een smartwatch of smartphone. De trilmotor van de chip vibreert als een notificatie wordt ontvangen. Een trilling van de slimme pruik zou bijvoorbeeld kunnen aangeven dat de drager een nieuwe e-mail ontvangt.

Daarnaast ondersteunt de smartwig gps-signalen en kan de trilmotor van de chip verschillende trillingen geven die de drager naar zijn bestemming laten navigeren. Een trilling aan de rechterkant van de schedel zou bijvoorbeeld rechts afslaan kunnen betekenen.


Camera en laser


Het patent beschrijft ook dat de slimme pruik een geïntegreerde camera en laser kan krijgen. “Het is een uitstekende plek voor technologische apparatuur omdat mensen het hoofd instinctief meer beschermen dan andere lichaamsdelen”, aldus Sony in de patentaanvraag.

Sony heeft de slimme pruik in enkele situaties al gebruikt. Eén van deze situaties is het geven van een presentatie, waarbij de drager aan de bakkebaarden kan zitten om een volgende of vorige slide te laten zien.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of de smartwig ooit op de markt verschijnt, maar de patentaanvraag laat zien dat Sony zich met de ontwikkeling van een slimme pruik bezighoudt.

Lees ook de review van de Sony Smartwatch 2 vs. Galaxy Gear

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>