Hoorzitting over uitlevering Kim Dotcom opnieuw uitgesteld

Hoorzitting over uitlevering Kim Dotcom opnieuw uitgesteldFoto:  Getty Images

Dat meldt BBC NewsOorspronkelijk zou de hoorzitting al in november 2013 plaatsvinden, maar dat ging niet door. Daarna werd ook de hoorzitting in april 2014 afgeblazen. Een reden voor het opnieuw uitstellen is niet bekend, maar dit zou volgens Dotcom te maken kunnen hebben met de verkiezingen in Nieuw-Zeeland die in september gehouden worden.

Dotcom is sinds zijn arrestatie in 2012 op borgtocht vrij en leeft in Nieuw-Zeeland. De VS willen dat hij wordt uitgeleverd in verband met zijn vermeende betrokkenheid bij het op grote schaal schenden van auteursrechten door gebruikers van Megaupload.com. Om bewijs hiervoor te verzamelen werd zijn huis in Nieuw-Zeeland begin 2012 binnengevallen door de Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse autoriteiten. 

Dotcom lanceerde na het verdwijnen van Megaupload.com een nieuwe service om bestanden mee te uploaden, Mega, en zou later dit jaar ook met de muziekdienst Baboom komen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>