Op afstand bestuurbare chip zorgt voor 16 jaar anticonceptie

Deze mogelijkheid wordt aangeboden door MicroCHIPS, een bedrijf uit Massachusetts dat chips maakt die onder de huid geïmplanteerd kunnen worden. De chip is maar 20x20x7 millimeter, en kan tot wel 16 jaar blijven zitten. De chip geeft een dagelijkse dosis van 30mg levonorgestrel af.


Afstandsbediening


Nog een groot voordeel van deze chip is dat als je kinderen wilt, je de chip met een afstandsbediening uit kunt zetten. En weer aan, als dat nodig is. De technologie die in deze chips wordt gebruikt, kan ook voor andere medicijnen worden toegepast.


 


Reservoir


De chip laat een klein gedeelte van de inhoud van het reservoir gaan als er een kleine elektrische stroomstoot van een kleine interne batterij door een hermetische titanium en platinum plaat gaat, waardoor het smelt en toestaat dat de dosis in het lichaam wordt opgenomen.


 


Klinische test


Tot nu toe zijn de chips getest in een klinische test, door osteoporose-medicatie aan vrouwen te geven die de overgang al hadden gehad. Het bedrijf hoopt dat de chip volgend jaar door de FDA zal worden goedgekeurd, wat inhoudt dat hij in 2018 verkrijgbaar zal zijn. Met een beetje geluk nog vier jaar wachten dus. 


 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>