‘Microsoft schrapt Surface Mini na kritiek partners’

'Microsoft schrapt Surface Mini na kritiek partners'Foto:  Microsoft

Dit meldt Digitimes op basis van bronnen binnen de distributieketen van Microsoft. De merkpartners zijn hardwarefabrikanten die tablets produceren met daarop een versie van Windows geïnstalleerd. Zij zouden negatief tegenover de lancering van een eigen kleine tablet door Microsoft hebben gestaan, aldus de bronnen.

Het bedrijf heeft naar verluidt om die reden de geplande massaproductie van het apparaat afgeblazen. Deze beslissing zou ook deels het gevolg zijn geweest van de groeiende concurrentie in de markt voor kleinere tablets.

Hoewel de Surface Mini nooit officieel is onthuld, dook het apparaat onlangs wel op in een handleiding van de Surface 3 Pro, een grotere tablet die als alternatief voor een laptop dient. De Surface 3 Pro werd eind mei onthuld op een evenement waarop ook de Surface Mini zou worden aangekondigd. Dit gebeurde echter niet, waarna het gerucht naar buiten kwam dat het apparaat geschrapt is.

Het is niet bekend of Microsoft de Surface Mini nog op een later moment wil introduceren. De Surface 3 Pro is eind augustus in Nederland te koop.  

Bekijk alle details over de Surface 3 Pro

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>