‘Nog ruim 300.000 servers kwetsbaar voor Heartbleed’

'Nog ruim 300.000 servers kwetsbaar voor Heartbleed'Foto:  123RF

Dat meldt cybersecuritybedrijf Errata.

Heartbleed is een in april ontdekte fout in OpenSSL, een manier om beveiligde verbindingen naar websites mogelijk te maken. Door de fout konden websites kleine stukjes vertrouwelijke informatie prijsgeven aan hackers.

Toen het lek voor het eerst werd ontdekt waren er volgens Errata zo’n 600.000 servers gevoelig voor het lek, een maand later lag dat aantal op 318.239.

Een maand na de laatste meting is het aantal kwetsbare servers echter bijna niet afgenomen: nog 309.197 servers zijn kwetsbaar voor het beveiligingslek; een afname van amper 3 procent ten opzichte van de maand daarvoor.

Dit wijst er volgens het beveiligingsbedrijf op dat er inmiddels nieteens meer wordt geprobeerd om maatregelen te treffen. Errata verwacht dat dat het aantal goed beveiligde servers nog langzaam zal afnemen door de vervanging van oudere systemen, maar dat er over tien jaar nog steeds kwetsbare systemen zullen bestaan. 

Heartbleed: dit moet je weten over het ‘grootste internetlek ooit

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>