Nintendo in hoger beroep in patentzaak Philips

Nintendo in hoger beroep in patentzaak PhilipsFoto:  Bloomberg

Dat maakte de Engelse tak van het bedrijf maandag bekend.

Philips beschudigde Nintendo ervan door Philips gepatenteerde technologie te gebruiken voor de Wii, de vorige spelcomputer van het Japanse bedrijf. Nintendo zou volgens Philips inbreuk hebben gemaakt op twee patenten die de bewegingen van spelers registreert en vertaalt naar games. Het bedrijf kreeg gelijk in de rechtszaal.

Nintendo laat weten dat het in hoger beroep gaat en dat het ook van plan is er voor te zorgen dat games en hardware zoals gewoonlijk geleverd kunnen blijven worden. “Nintendo heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van innovatieve producten, terwijl de intellectuele eigendommen van anderen worden gerespecteerd”, aldus de uitgever.

Hoeveel exemplaren van de Wii en Wii U zijn er verkocht?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>