Vodafone bouwt nieuwe centrales om storingen te beperken

Vodafone bouwt nieuwe centrales om storingen te beperkenFoto:  Bloomberg

Dat laat de Nederlandse provider maandag weten.

De bouw van een nieuwe netwerkcentrale in Eindhoven gaat binnenkort van start en zal enkele maanden duren. “Vervolgens zullen we hem vullen met netwerkapparatuur die momenteel nog verspreid is over verschillende netwerklocaties”, aldus Malik Rao, technisch directeur bij Vodafone.

“Dat gebeurt gefaseerd, zodat we de continuïteit en kwaliteit van het netwerk en de diensten kunnen waarborgen.”

De bouw van de nieuwe centrale is de eerste stap in een bredere transformatie: Vodafone gaat uiteindelijk van twaalf kleinere netwerkcentrales naar drie grote, zwaar beveiligde knooppunten die als elkaars back-up dienen.


Brand


Vodafone werd in 2012 getroffen door een grote storing als gevolg van een brand bij het knooppunt in Rotterdam. Klanten hadden daar dagenlang last van en konden niet bellen, sms’en en internetten. De provider beloofde daarna beterschap.

De nieuwe netwerkcentrales zijn volgens Vodafone ook nog eens beter voor het milieu omdat ze volledig op windenergie draaien en gekoeld worden met buitenlucht in plaats van koelmachines.


4G en 4G+


De veranderingen in het netwerk van de provider zijn onderdeel van het zogenoemde Fast Forward-programma. Zendmasten worden vernieuwd en uitgebreid en de uitrol van 4G wordt afgerond. Ook het 2G- en 3G-netwerk krijgen aandacht. 

Onlangs kondigde Vodafone voor dit jaar nog 4G+ aan in vijftig steden. De maximale pieksnelheid bedraagt dan 200 Mbps (25 MB per seconde).

Bekijk waar Vodafone 4G+ later dit jaar zal uitrollen

Bekijk de recente storingen bij Vodafone

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>