Microsoft zet in op uitbreiding Bing buiten VS

Microsoft zet in op uitbreiding Bing buiten VSFoto:  Getty Images

Dat stelt het bedrijf in een vacature, die werd opgemerkt door Neowin.

“Bing begint de meest ambitieuze geografische en productuitbreiding in zijn geschiedenis”, luidt de vacature voor een business development manager. “Internationaal staat nu centraal voor Bing.”

Microsoft richt zich op 75 markten en wil Bing onder meer laten groeien door bestaande producten als Windows 8, Windows Phone en Xbox. 

In Europa en het Midden-Oosten moet de nieuwe manager zich richten op het sluiten van nieuwe overeenkomsten om lokale functionaliteiten aan te bieden. Als voorbeelden noemt Microsoft onder meer online winkelen, entertainment, muziek, boeken, video’s en nieuws.


Google


In de VS heeft Bing een marktaandeel van ruim 18 procent. De zoekmachine van Yahoo, die ook gebruikmaakt van de technologie van Bing, bezit nog eens ruim 10 procent van de markt. Google is een stuk groter met ruim 67 procent, maar dat bedrijf is volgens Comscore in de VS niet zo dominant als in veel Europese landen.

In Nederland wordt het marktaandeel van Google door Statcounter geschat op ruim 93 procent op dekstops. Op mobiele telefoons zou zelfs ruim 98 procent van de zoekopdrachten worden gedaan. Bing moet het op desktop doen met ongeveer 3 procent en heeft op mobiel een verwaarloosbaar marktaandeel.

Microsoft schrijft in de vacature expliciet dat de uitbreiding zich richt op het web, maar ook op smartphones, tablets, de Xbox en “andere apparaten”.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>