Dit zijn 8 handige shortcuts voor je Mac

Command+Shift+4+Space Bar


Met deze keyboardcombinatie laat je een screenshot maken van een venster. Als je Command + Shift + 4 ingedrukt houdt, wacht dan tot de crosshair verschijnt en druk vervolgens op de spatiebalk. Dan verandert de crosshair in een een kleine camera die over het vast te leggen venster kan worden gezet. Klik vervolgens een keer en je krijgt een screenshot van alleen het venster op je bureaublad, zonder dat je zelf het vierkant hoeft te selecteren.


Command+Option+M


Als je aan een grote opdracht werkt, dan wil je nog wel eens een aardig aantal vensters open hebben staan. Om overzicht te creëren kun je Command+Option+M ingedrukt houden: dit zorgt ervoor dat alle geopende vensters geminimaliseerd worden.


Command + Shift + Option + Esc


Ook op een Mac kunnen programma’s opeens eigenwijs gaan doen en niet meer reageren. Om zo’n programma dan gelijk af te sluiten kun je Command + Shift + Option + Esc drie seconden ingedrukt houden. Zo omzeil je de Force Quit-applicatie en kun je een programma gelijk sluiten.


Command + W en Command + H


Als je baas onverwacht langsloopt kunnen deze shortcuts heel handig zijn. Met Command + W sluit je de tab waarin je aan het werk bent en met Command + H sluit je al je tabs en je browser in een keer af. Handig, omdat je soms meerdere tabs open hebt staan die je liever niet aan anderen wilt laten zien…


Command + F3


Met Command F3 schuif je al je geopende vensters aan de kant, zodat je je bureaublad weer kunt zien. Handig als je de neiging hebt om heel veel applicaties tegelijk te openen.


Command + 1 (of een ander getal)


Om makkelijk door je tabs te navigeren kun je Command + 1 (of een ander getal) gebruiken. Je kunt zo snel bepalen welke tabs je nog nodig hebt en welke je kunt sluiten.


Option + Delete


Heb je de neiging om regelmatig overbodige woorden op te schrijven? Dan is dit een hele handige combinatie. Het zorgt ervoor dat je niet oneindig lang de backspace-toets ingedrukt hoeft te houden, maar wist gelijk een heel woord.


Command + Up en Command + Down


Voor iedereen die ongeduldig is, met deze combinatie kun je een stuk sneller door de tekst heen scrollen met een scroll-jump. Ok, het gaat sneller maar werkt na een tijdje wel een beetje op je zenuwen. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>