‘Sony maakt verlies op Playstation 4′

Foto:  AFP

Dat blijkt uit een analyse uitgevoerd door IHS.

De componenten zouden samen een prijs hebben van 372 dollar , terwijl het in elkaar zetten 9 dollar kost. Overige kosten, zoals software en licenties op patenten, zouden de prijs van de Playstation 4 boven de 399 dollar brengen.

Het verlies is wel een stuk kleiner dan bij de Playstation 3 en mogelijk kan Sony in de toekomst wel verdienen aan de PS4, als de onderdelen goedkoper worden om te maken.

Het bedrijf Techinsights voerde eerder al een analyse uit en claimde dat Sony per Playstation 4 100 dollar winst maakt. Opvallend genoeg claimt hetzelfde bedrijf dat de PS3 destijds 688 dollar kostte om te maken, terwijl IHS een bedrag noemt van tussen de 805 en 840 dollar.

Sony zou erg zijn best hebben gedaan om de kostprijs te drukken, door standaard verkrijgbare onderdelen te gebruiken. Momenteel lijkt het bedrijf echter last te hebben van relatief veel defecte PS4′s, ondanks dat het om slechts 1 procent van alle PS4′s zou gaan.

Lees ook onze hands-on met de PlayStation 4

De eerste reviews van Playstation 4-games

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>