‘Samsung en Oculus werken samen aan virtual reality-bril’

'Samsung en Oculus werken samen aan virtual reality-bril'Foto:  AFP

Oculus werd onlangs door Facebook overgenomen, het bedrijf is bekend van de Rift, een virtual reality-bril. Volgens Engadget werkt Oculus samen met Samsung aan een virtual reality-bril van het Koreaanse bedrijf.

Vorige week meldde Engadget al dat Samsung aan zo’n bril zou werken. Volgens dit nieuwe gerucht zou Samsung bij hulp en vroege toegang tot virtual reality-software krijgen van Oculus. In ruil daarvoor krijgt Oculus vroeger de beschikking over een nieuwe generatie oled-schermen van Samsung.


Hogere resolutie


Die schermen zouden een hogere resolutie hebben dan full hd, momenteel de resolutie van de schermen in de virtual reality-brillen van Oculus. Bij die brillen hebben gebruikers schermpjes vlak voor hun ogen; hoe hoger de resolutie is, hoe scherper en natuurgetrouwer het beeld.

Samsung krijgt toegang tot de zogenoemde mobile sdk van Oculus, software waarmee mobiele apparaten virtual reality-ondersteuning kunnen krijgen. Samsung zou zijn bril namelijk ontwikkelen als accessoire voor bij telefoons en tablets.


Mediaspeler


Vorige week werd nog gemeld dat Samsung daarbij de nadruk zou leggen op het spelen van games, nu wordt gesuggereerd dat het apparaat als mediaspeler op de markt wordt gebracht, mogelijk zonder controller voor games.

De bril zou momenteel worden getest in combinatie met een Samsung Galaxy S4, wat volgens de bronnen van Engadget een “schokkend goede ervaring” zou opleveren. Virtual reality-brillen zoals die van Oculus tonen beeld dat door een extern apparaat wordt gegenereerd, vaak is dat een pc.

De ontwikkeling van de bril van Samsung zou nog in een “bijzonder vroeg stadium” zijn en de huidige demonstratie-software zou niet interactief zijn. Wanneer en voor welke prijs de virtual reality-bril van Samsung beschikbaar komt is onbekend. Zowel Oculus als Samsung weigerden Engadget commentaar.

Hands-on: Heftige ervaring met virtual reality-bril Oculus Rift HD

Waarom heeft Facebook interesse in virtual reality?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>