‘HTC One M8 Prime gemaakt van bijzonder materiaal en waterdicht’

'HTC One M8 Prime gemaakt van bijzonder materiaal en waterdicht'Foto:  NUtech/Joost Nederpelt

Dat stelt althans Evan Blass, de man achter het Twitteraccount Evleaks. Blass zit er wat betreft geruchten over smartphones bijna nooit naast.

Hij verspreidde al eerder een gerucht dat de One M8 Prime er zou komen. In een verhit Twitter-gesprek met Jeff Gordon, Online Communications Manager bij HTC, onthult Blass nu nieuwe specificaties.

Zo stelt hij dat de M8 Prime gemaakt zal worden van een combinatie tussen aluminium en een soort vloeibaar rubber. De combinatie zou zorgen voor een nog sterker materiaal dat tegelijkertijd licht is en erg lang mee gaat. Bovendien zou het goed tegen extreme warmte kunnen.


Waterdicht


Daarnaast onthult Blass dat de M8 Prime waterdicht wordt, waarmee HTC de concurrentie aangaat met de Xperia Z2 van Sony en Galaxy S5 van Samsung. Afgelopen weekend doken nog de eerste beelden op van wat naar verluidt de Galaxy S5 Prime is.

Ook worden eerder gelekte specificaties bevestigd. De M8 Prime zou een Snapdragon 810-chip krijgen en een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het full hd-scherm in de originele M8 meet 5 inch. Het werkgeheugen in de Prime-versie gaat omhoog van 2GB naar 3GB.

Vergelijking: HTC One M8, Galaxy S5 of Xperia Z2?

HTC One M8: Uitblinker met slechts één misser

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>