Playstation 4 snelst verkopende spelcomputer van Sony

Foto:  Bloomberg

Dat heeft Sony vandaag bekendgemaakt. De spelcomputer is vanaf vrijdag in de Verenigde Staten en Canada te koop. Daarmee is de Playstation 4 Sony’s snelst verkopende console. 

Op 29 november lanceert Sony’s Playstation 4 officieel in Nederland. De grote concurrent van de Playstation 4, Microsofts Xbox One, is vanaf 22 november te koop in Noord-Amerika. In Nederland verschijnt de nieuwe Xbox pas later. 


Klachten


De lancering van Sony’s nieuwe spelcomputer verloopt niet helemaal zonder problemen. Sommige spelcomputers zijn ‘dead on arrival’ (kapot bij levering): het enige dat gebruikers te zien krijgen is een blauw flitsend licht, of de console start helemaal niet op.

Veel gebruikers klagen op het supportforum van Sony of webwinkels zoals Amazon, waar de spelcomputer inmiddels al vele pagina’s negatieve reacties heeft. 

Volgens spelontwikkelaar EA zorgt firmware-update 1.50 voor stabiliteitsproblemen. De problemen zouden voorkomen bij alle spellen op de Playstation 4, niet alleen de spellen van EA. Sinds de update zouden de spelcomputers vastlopen, crashen en last hebben van een slechte verbinding met televisietoestellen.

Eerder deden er ook al berichten de ronde van Playstation 4-spelcomputers met een kapotte HDMI-poort, waardoor er geen videosignalen kunnen worden doorgegeven naar het beeldscherm. 

Volgens Sony gaat het echter om op zichzelf staande gevallen en ondervindt slechts 0,4 procent problemen met de nieuwe spelcomputers.

Lees ook onze hands-on met de PlayStation 4

De eerste reviews van Playstation 4-games

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>