Gestolen Adobe-wachtwoorden gebruikt in kruiswoordpuzzel

Foto:  Thinkstock

De kruiswoordpuzzel, gemaakt door Ben Falconer, gebruikt de meest voorkomende wachtwoorden uit de lijst van 38 miljoen gecodeerde gebruikersgegevens die onlangs werden gestolen van softwaremaker Adobe.

Als puzzelvragen worden de vijftig meest gebruikte wachtwoordhints gebruikt die door de gebruikers zijn opgegeven. 

De maker wil met de puzzel laten zien hoe simpel veel van de veelgebruikte wachtwoorden zijn: de antwoorden komen vaak neer op ‘adobeflash’, ‘password1′ en ’1234567890′. 

Gebruikers die hun wachtwoord in de puzzel terugvinden, hebben volgens Falconer dan ook een slecht wachtwoord en zouden er verstandig aan doen zo snel mogelijk een nieuw wachtwoord te verzinnen. 

De servers van Adobe werden begin oktober gehackt, waarna het aangifte deed van de aanval en banken van klanten op de hoogte gebracht van de hack. In eerste instantie leek het er op dat er 2,9 miljoen gegevens waren gestolen. Later bleek het om zo’n 38 miljoen gegevens te gaan. Het gaat onder meer om de gebruikersnamen en gecodeerde versies van de wachtwoorden. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>