Apple-directeur vindt Samsung schadelijk voor imago

Foto:  Getty

Dat meldt The Wall Street Journal, die de uitspraken van Schiller in de rechtbank hebben gepubliceerd. Apple en Samsung zijn al geruime tijd verwikkeld in een grote rechtszaak over vermeend patentschending en kopiëren van producten.

Schiller werd gevraagd naar zijn reactie toen hij de eerste Galaxy S-smartphone zag. “Ik was geschokt. Ze hebben gewoon de iPhone gekopieerd”, zegt de Apple-directeur.

“Het zorgde ervoor dat mensen Apple minder gaan waarderen, want ze gingen twijfelen aan onze innovatie en ontwerpvaardigheden. Dat hebben ze nog nooit gedaan.”


Rechtszaak


Schiller getuigde in het nieuwe proces tussen Apple en Samsung. Het bedrijf uit Cupertino eist 380 miljoen dollar van Samsung voor het kopiëren van “vitale” iPhone- en iPad-onderdelen.

Eerder oordeelde een jury al dat 26 Samsungproducten te veel lijken op een aantal eigenschappen van Appleproducten, zoals de scrollfunctie en het design van de iPhone.

De jury oordeelde destijds dat Samsung 1,05 miljard dollar moest betalen. De rechter besloot echter dat de jury een rekenfout had gemaakt, waardoor de rechtzaak opnieuw moest worden gedaan.

Alles over de wereldwijde patentoorlog tussen Apple en Samsung

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>