Partner NSA-journalist bereid om cel in te gaan wegens onthullingen

Foto:  AFP

Dat zegt Miranda tegenover Buzzfeed. De Amerikaanse entertainmentwebsite heeft een profiel van de 28-jarige Braziliaan gemaakt.

“Ik ben betrokken geweest bij elk aspect van het leven van Glenn, waarom zou ik dan geen deel uitmaken van de NSA-onthullingen”, aldus Miranda. “Ik denk dat de acties van Snowden heroïsch zijn, en dat de onthullingen van Glenn net zo belangrijk zijn. Het heeft een serieus wereldwijd debat over privacy en internetvrijheid veroorzaakt.”

“Ik ben zo trots om hier een rol in te spelen. Ik zou er zelfs voor naar de gevangenis gaan.”

Miranda werd in augustus bijna negen uur vastgehouden op de Londense luchthaven Heathrow toen hij op weg was naar Greenwald in Brazilië. Zijn mobiele telefoon, laptop, camera en andere elektronische apparaten werden ingenomen.

Greenwald interviewde klokkenluider Edward Snowden en gebruikt 15.000 tot 20.000 documenten van Snowden om de afluisterpraktijken van inlichtingendienst NSA te onthullen. Eerder meldde Greenwald dat onthullingen over Nederland heel spoedig door hem worden bekendgemaakt.

Vijf dingen die je moet weten over de afluisterpraktijken

Lees alles over PRISM en de NSA in ons dossier

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>