‘Sony verdient 100 dollar per Playstation 4′

Foto:  Bloomberg

Dat blijkt uit onderzoek van TechInsights, één van de eerste websites die de console uit elkaar hebben gehaald.

De waarde van de hardware van de Playstation 4 wordt geschat op zo’n 296 dollar. De huidige verkoopprijs van de nieuwe Sony-console is 399 dollar. Daarmee zou het Japanse bedrijf zo’n 100 dollar per console verdienen, waar ook overige kosten mee worden betaald.

De nieuwe cijfers laten een duidelijk verschil zien met de Playstation 3, die na de release in 2006 met verlies werd verkocht. De console kostte toentertijd 688 dollar om te maken, maar werd verkocht voor 599 dollar. De hoge kosten waren te wijten aan de Blu-ray-drive en chip van de Playstation 3.


Samsung


“We hebben voor de Playstation 4 componenten en processen geselecteerd die erg algemeen zijn waardoor de kosten worden gedrukt”, aldus Dominic Mallinson, vicepresident research en ontwikkeling bij Sony.

Het uit elkaar halen van de Playstation 4 laat onder andere werkgeheugen van Samsung, flashgeheugen van Macronix en een harddrive van Western Digitals dochterbedrijf HGST zien.

Lees ook onze hands-on met de PlayStation 4

De eerste reviews van Playstation 4-games

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>