Oneplus brengt zeer goedkope high-end smartphone uit

Oneplus brengt zeer goedkope high-end smartphone uitFoto:  Oneplus

De 5,5 inch Oneplus One heeft een full hd-scherm en dezelfde 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801-processor die ook in high-end smartphones als de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z1 en HTC One M8 te vinden is.

Daarnaast heeft het toestel 3 GB werkgeheugen, een accu met een capaciteit van 3100 mAh en 13 megapixelcamera. Daarmee kan video in ultra hd-resolutie worden opgenomen en op een 720p-resolutie kunnen slowmotion-beelden met 120 beelden per seconde worden gemaakt.

De Oneplus One is met afmetingen van 152,9 x 75,9 x 8,9 millimeter ongeveer net zo groot als de 5,7 inch Samsung Galaxy Note 3. Met 162 gram is de One ook ongeveer even zwaar als de Note 3, die 168 gram weegt. De achterkant is verwisselbaar voor versies gemaakt van hout, bamboe, kevlar, denim-stof of carbon.


Goedkoop


Opvallend is de prijs van de Oneplus One, de 16 GB-variant gaat in Nederland 269 euro kosten. De meeste toestellen met vergelijkbare specificaties gaan voor tussen de 500 en 800 euro over de toonbank, met uitzondering van de Nexus 5 die 349 euro kost.

De Oneplus One is vanaf mei te koop, in eerste instantie alleen op uitnodiging. Het nieuwe Chinese smartphonemerk verspreidde die uitnodigingen de afgelopen maanden via zijn forum, onder meer onder consumenten die interesse in de Nexus 5 toonden.

Bekijk foto’s en een video van de Oneplus One

Lees onze review van de betaalbare Nexus 5

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>