Asus komt in 2014 met Chromebooks en nieuwe smartphonelijn

Foto:  Getty Images

Het apparaat zal in de VS worden verkocht voor 249 dollar, zei CEO Jerry Shen woensdag tijdens een gesprek met investeerders, meldt Focus Taiwan

Volgens de CEO haalt Asus nog een “redelijke winstmarge” op zo’n apparaat en overweegt het ook modellen van rond de 200 dollar.

Shen spreekt van 11,6 en 13,3 inch-modellen en hij ziet een groeiende vraag vanuit zowel de Verenigde Staten en Europa. De CEO verwacht dat dit jaar in totaal drie miljoen Chromebooks zullen worden verkocht in de VS, en dat dat aantal volgend jaar groeit tot vier miljoen. Het merendeel daarvan wordt in het onderwijs gebruikt.

Chromebooks zijn meestal goedkope laptops die draaien op het besturingssysteem Chrome OS van Google. Dat systeem legt de focus op de browser en het draaien van apps daarbinnen. De offline mogelijkheden van Chromebooks zijn dan ook zeer beperkt.

Mede dankzij Chromebooks moet de laptopverkoop van Asus volgend jaar groeien met 10 procent.


Nieuwe smartphones


Shen maakte ook bekend dat het bedrijf in 2014 zeker vijf miljoen smartphones wil verkopen. Tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas in januari zal Asus diverse nieuwe smartphones en tablets tonen, belooft de CEO.

Het zal gaan om een heel nieuwe serie telefoons onder de naam Memofone. Volgens Shen is het een high-end-serie voor ongeveer de helft van de prijs van concurrenten. De smartphones zullen vooral gericht zijn op opkomende markten als China, India, Brazilië en Rusland.


Tablets


Wat betreft tablets zou Asus zich richten op de derde plek achter Apple en Samsung. Asus maakt bijvoorbeeld de Nexus 7-tablet in samenwerking met Google. Bovendien gaan er geruchten dat het bedrijf ook de nieuwe Nexus 10-tablet zal gaan maken.

Het bedrijf verwacht in 2013 zo’n 12,1 miljoen tablets te verschepen en dat aantal moet volgend jaar hoger liggen.

Vijf dingen die je moet weten over Chrome OS

Lees onze review: Goedkope Nexus 7 van uitstekende kwaliteit

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>