Windows 10-update breekt usb-printers

Gebruikers van Windows 10 kunnen sinds eind juni een update downloaden voor het systeem. Maar of dat handig is, is een tweede.

De update brengt namelijk een vervelende softwarefout met zich mee. Het kan namelijk gebeuren dat de printer, die aangesloten is via usb, niet meer werkt zoals voorheen.

Dat komt doordat Windows 10 een kopie aanmaakt van die printer, die dan mogelijk dezelfde naam met de toevoeging Copy1 krijgt. En die printer bestaat dus in feite helemaal niet.

Problemen met Windows 10-update

Microsoft is al op de hoogte van het probleem en biedt zelfs een uitgebreid stappenplan aan. Mocht je tegen dit probleem aanlopen, dan vind je op deze pagina de mogelijke oplossing.

Mocht die oplossing niet werken voor je, dan moet je helaas wachten totdat Microsoft een nieuwe update uitbrengt voor Windows 10. Wanneer dat gebeurt, dat is momenteel onduidelijk.

Het gebeurt vaker dat een Windows 10-update een onderdeel sloopt van het besturingssysteem. Dit is dus zeker niet de eerste en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat zoiets gebeurt.

Zo verscheen er bijvoorbeeld in mei nog een update voor het systeem die een fout met de bluetoothverbinding moest oplossen. Die zorgde namelijk voor een blue screen of death.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>